Bringing Natural Light, Air and Space to Austin Street Residence

NEW SOUTH WALES, AUSTRALIA

The emphasis for this project is on space and light. The existing single level house with dark interiors has been transformed into an attractive two-storey family home filled with an abundance of natural light.

An internal staircase filters natural light through to the ground floor level, and the overly high ceilings to the open plan living area add further to the sense of space. The now very modern home includes four bedrooms, a study, separate guest house, three internal living spaces and adjoining the new pool is an undercover alfresco area for all year round entertaining which also includes a rooftop garden. Breezway Louvre Windows have been designed to bring natural light, air and a sense of space into any building design, therefore are an ideal window choice for this project. They have been used extensively throughout the floorplan to help maintain a comfortable living environment all year round. This project won the Architectural Window Systems (AWS) “Industry Partner” Award at the 2019 Building Designers Association of Australia Awards.

Building Designer: Lesley McClennan Company: The Design Consultant Tel: 0425 724 176 Website: designconsultant.com.au

Builder: Watershed Building Group Website: www.watershedbuildinggroup.com.au Instagram: www.instagram.com/watershed_building_group

Photographer: Helen Ward Company: Inward outwards Tel: 0414 395 788