fbpx

Pavilion-Style Addition Provides Light-Filled Spaces

ADELAIDE, SOUTH AUSTRALIA, AUSTRALIA

The MH House consists of a pavilion-style addition and the refurbishment of a dilapidated Victorian bluestone villa. The addition provides a new light-filled kitchen and family living space, an open-plan design yet intimate in scale, with a strong connection to the outdoors.

Indoor Outdoor living area with Breezway Louvres on back wall
Indoor living area with Breezway Louvres on far left
Front facade of the MH Pavilion-style home
Double bay of Breezway Louvre Windows down hallway with frosted glass panels

Materials are textured but uncomplicated, limited in number with refined detailing of junctions to distinguish the pavilion as a separate entity while respecting the heritage and scale of the villa. Floor to ceiling glass, including Breezway Louvre Windows and minimal profile sliding doors accentuates the pavilion’s strong horizontal lines. The lounge can be opened almost entirely to the external area and the continuity of finishes reinforces this integration of indoor and outdoor living spaces.

A compact joinery ‘pod’ clad in American walnut timber contains the kitchen, pantry and laundry and conceals many services. It is centrally located, allowing natural light to penetrate the ‘working’ interior zone from both sides and provide uninterrupted views to the pool and garden.

Architecture & Interior Design: Architects Ink
Phone: 08 8363 4244
Email: adelaide@architectsink.com.au
Website: www.architectsink.com

Builder: Krivic
Website: www.krivic.com.au

Photographer: Sam Noonan
Website: www.samnoonan.com.au