Oasis, Resort Style Living

Oasis, Resort Style Living

Oasis, Tropical Resort Style Living

Townsville, North Queensland, Australia
The Oasis was designed with a focus on affordability, functionality with a major emphasis on outdoor living in one’s own private sanctuary.

Upon entry to this amazing home it impresses at every turn. A beautiful timber feature wall greets you and maintains an element of privacy from the street. Around the corner there is a vision of tropical splendour as the open plan lounge, dining and kitchen areas open up onto a lush entertaining pavilion.

This beautiful timber pavilion is all about resort style living and it encompasses beautiful features such as recycled timber decking, feature lighting, outdoor kitchen and timber ceiling.

This home comes with high energy efficiency and minimal maintenance. The home contains three bedrooms, guest powder room and an ensuite that truly embraces all that is great about living in the tropics. Breezway Altair Louvre Windows have been incorporated into the design to make the most of the cool refreshing breezes to minimise the need for air conditioning and also provide wonderful views out onto the tropical plants surrounding the home.

Project Date – June 2015

Builder – Breakfree Homes
0418 879 396
www.hollowayhomes.com.au

Photographer – Michael Chamber

Inverted Abode, Easy Living Spacious New Home

Inverted Abode, Easy Living Spacious New Home

Inverted Abode, Easy Living Home

Mackay, North Queensland, Australia
A family home with ‘Easy Living’ as the key element in design. The design incorporates the need for space and separation for the family members while allowing good interaction within the common spaces. The façade sets the home apart from others in the street with a stunning inverted truss entry portico which appears to float only supported by steel columns protruding from the walls beneath. The use of modern low maintenance products gives the home a striking commercial look. The home is set on an angular section of land and this has formed the basis of the built form. While appearing quite modest from the street the home develops into a spacious layout with raked ceiling to create volume. Altair Louvre Windows by Breezway have been incorporated to assist with the flow of natural air throughout this Tropical North Queensland home and help provides that sense of spaciousness desired by the family. Project Date – May 2015 Building Designer – Tamica Lewis Tempus Design Studio www.tempusdesignstudio.com.au Photographer – Kath Heke Real Estate Photography
Tropical Abode, Mackay Pole Home Renovation

Tropical Abode, Mackay Pole Home Renovation

Tropical Abode, Pole Home Renovation

Mackay, North Queensland, Australia

This beautiful pole home was brought back to life with the addition of a new front entry, updated main bathroom and a 2 storey separate garage with media room above.

The original structure is connected to the new via the original deck.

The goal with this extension was to make the new appear as though it had always been there.

Breezway Altair Louvre Windows have been installed as they open wide to capture the tropical breezes to cool the indoor environment while reducing the need for air conditioning.

This project won the 2015 Master Builders award for Queensland in the category ‘Home Renovation/Remodelling Project up to $275,000’.

Breezway on Dream Home Ideas

Project Date – May 2015

Building Designer – Tamica Lewis
Tempus Design Studio
www.tempusdesignstudio.com.au

Photographer – BNA Photography

New Boonah House, Stunning Northern Aspect

New Boonah House, Stunning Northern Aspect

Boonah House, Stunning Northern Aspect

Boonah, Queensland, Australia

The Boonah House is a simple articulation that presents as a subtle insertion in the steep landscape. The design was conceived as a long rectangular pavilion of a single depth to optimise the northern sunlight and maximise the expansive views of the Great Dividing Range.

A series of operable screens clad the entire front facade of the house, providing the inhabitant with the ability to control their exposure to the natural elements and manipulate the internal environment.

The use of Breezway Louvre Windows provides that sense of spaciousness and allows one to connect with nature. Occupants can also control the amount of air entering the living environment at any given time by angling blades to the desired position while still optimising landscape views.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

The Terraced House, Brisbane Post-War Cottage Renovation

The Terraced House, Brisbane Post-War Cottage Renovation

The Terraced House, Recalibrated Post War Cottage

Brisbane, Queensland, Australia

The Terraced House explores the idea of an articulated landscape creating an elevated courtyard to the side of a recalibrated post-war cottage. The house expresses a tactile palette of materials including blockwork, concrete and timber as a juxtaposition to the original cottage.

New generation Altair Louvre Windows are strategically placed to allow air to easily flow throughout the home. The modern take on a traditional style window also adds to the innovative design of the recalibrated post-war cottage.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

Photographer – Scott Burrows
Aperture Photography