Oasis, Resort Style Living

Oasis, Resort Style Living

Oasis, Tropical Resort Style Living

Townsville, North Queensland, Australia
The Oasis was designed with a focus on affordability, functionality with a major emphasis on outdoor living in one’s own private sanctuary.

Upon entry to this amazing home it impresses at every turn. A beautiful timber feature wall greets you and maintains an element of privacy from the street. Around the corner there is a vision of tropical splendour as the open plan lounge, dining and kitchen areas open up onto a lush entertaining pavilion.

This beautiful timber pavilion is all about resort style living and it encompasses beautiful features such as recycled timber decking, feature lighting, outdoor kitchen and timber ceiling.

This home comes with high energy efficiency and minimal maintenance. The home contains three bedrooms, guest powder room and an ensuite that truly embraces all that is great about living in the tropics. Breezway Altair Louvre Windows have been incorporated into the design to make the most of the cool refreshing breezes to minimise the need for air conditioning and also provide wonderful views out onto the tropical plants surrounding the home.

Project Date – June 2015

Builder – Breakfree Homes
0418 879 396
www.hollowayhomes.com.au

Photographer – Michael Chamber

New Boonah House, Stunning Northern Aspect

New Boonah House, Stunning Northern Aspect

Boonah House, Stunning Northern Aspect

Boonah, Queensland, Australia

The Boonah House is a simple articulation that presents as a subtle insertion in the steep landscape. The design was conceived as a long rectangular pavilion of a single depth to optimise the northern sunlight and maximise the expansive views of the Great Dividing Range.

A series of operable screens clad the entire front facade of the house, providing the inhabitant with the ability to control their exposure to the natural elements and manipulate the internal environment.

The use of Breezway Louvre Windows provides that sense of spaciousness and allows one to connect with nature. Occupants can also control the amount of air entering the living environment at any given time by angling blades to the desired position while still optimising landscape views.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

Post Post-War House, Suburban Cottage Renovation

Post Post-War House, Suburban Cottage Renovation

Post Post-War, Suburban Cottage Transformation

Brisbane, Queensland, Australia

The Post- Post-war House involves the transformation of a dilapidated suburban cottage into a contemporary, open plan, light filled family home. Along with an embellished materials palette of timber, marble and concrete, the architecture plays on dramatic internal volumes and unobstructed transitions between the living spaces and the private front and rear courtyards.

Breezway Altair Louvre Windows have been incorporated into the design to help open up the home and allow occupants to connect with nature while making the most of natural breezes to keep the home feeling fresh.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

Photographer – Scott Burrows
Aperture Photography

Hinterland Farmhouse, A Contemporary Interpretation

Hinterland Farmhouse, A Contemporary Interpretation

Hinterland Farmhouse, A Contemporary Interpretation

Queensland, Australia

The Hinterland House takes its inspiration from the stunning ridge lines surrounding the site as well as the vertical rhythm of the towering eucalypts occurring naturally in the landscape.

The solid hardwood construction, soft hues reflecting the colours of the mountains, the long country verandah, and the trussed internal spaces create a relaxed atmosphere allowing for effortless occupation.

By embracing the legacy of the Australian colonial idyll in a contemporary reinterpretation, the elegant yet charmingly utilitarian farmhouse is simultaneously fragile and monumental, truly capturing the spirit of the place.

Altair Louvre Windows have been incorporated into the main living areas up high to allow hot air to escape quickly and cool air to flow in and replenish the room.

This project won the 2016 Gold Coast/Northern Rivers award for ‘House of the Year’.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

Photographer – Scott Burrows
Aperture Photography

Gerler Brisbane, Inspiring Family Home Extension

Gerler Brisbane, Inspiring Family Home Extension

Gerler, An Uplifting Family Home

Brisbane, Queensland, Australia

Gerler is a contemporary extension to the rear of a pre-war house that explores multiple volumes and utilises a range of skylights and Altair Louvre Windows by Breezway to create an unexpected and uplifting family home.

Altair Louvre Windows have been installed in a variety of locations throughout the home. Those installed up high have a Ring Pull handle for the owners to use a map rod to open and close them freely as they wish. The Altair Louvres installed in the kitchen and bathroom helps keep these areas fresh and ventilated at all times.

Project Date – 2014

Architect – Shaun Lockyer
Shaun Lockyer Architects
lockyerarchitects.com.au/

Photographer – Scott Burrows
Aperture Photography