Large Family Home Maximising Beach-Side Views & Ventilation

MACKAY, NORTH QUEENSLAND, AUSTRALIA
This large family home designed by Tempus Design Studio was built on a small block on the coastline in North Queensland.

The ‘Sunset Abode’ was designed to capture the beach-side views from all multi levels within the home and for all aspects to flow together seamlessly.

A modern facade was called for with the incorporation of a raised pool. Due to the overall height of the building it was important to create a facade with depth and character. The double height alfresco area and cantilevered elements help soften the facade by providing articulation.

Breezway Louvre Windows are incorporated into the bedrooms, kitchen and alfresco area to offer a number of benefits to the homeowners including fresh air and wide open views out onto the natural surroundings. When closed, they offer protection from the elements so outdoor time can be enjoyed without the worry of the weather changing.

The sleeping quarters are located on the upper floor which looks down over the main living areas. With a busy family lifestyle, this allows communication between both levels whist having a feeling of separation.

The project was the winner of the BDAQ Regional Design Awards 2019 – New Houses $750,001 – $1,000,000 Construction Cost.

Builder Designer: Tempus Design Studio
Tel: 07 4957 2800
Email: enquiry@tempusdesignstudio.com.au
Website: www.tempusdesignstudio.com.au

Photographer: Liz Andrews Photography & Design
Tel: 0402 033 892
Email: liz@lizandrewsphotography.com.au